Над 800 хиляди лева годишно харчи за сметосъбиране община Сапарева

...
Над 800 хиляди лева годишно харчи за сметосъбиране община Сапарева
Коментари Харесай

Над 800 хил. лева годишно за сметосъбиране в община Сапарева баня

Над 800 хиляди лв. годишно харчи за сметосъбиране община Сапарева баня поради хилядите туристи, които посещават курорта лятото и Седемте рилски езера, сподели кметът Калин Гелев. При деен сезон популацията на града през юли-август се усилва три пъти с посетителите по 120-те къщи за посетители, хотелите и туристическите бази по Паничище.

Общината транспортира отпадъците си до депото във Филиповци и разноските се усилват, споделя кметът на града Калин Гелев:

" Отиваме на към 850 000 лв. годишна база и не дръзвам да настоявам, че се оправяме съвършено, тъй като пораждат постоянно нерегламентирани сметища. Най-големият проблем е с изхвърлените дивани, ненужните мебели. Поставили сме в допълнение за летния сезон в региона на хижа " Пионерска " още 24-кубикови контейнери, нагоре около река Валявица слагаме отново на първата и на втората беседка, настрана на по-значими публични места ".

Както други градове и общини, и в Сапарева баня има проблеми с боклука, не крие казуса началникът:

" Не е приятна обстановката с боклуците. Ако може кметът да е всесилен и с минимални средства да поддържа и тревни площи, и да мие улиците, и да събира и домашните боклуци - култивиран, строителни, от ремонт на къщите ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР