Над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си

...
Над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си
Коментари Харесай

Лошо. НСИ с тревожни новини

Над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си разноски, сочат данни на Национален статистически институт за третото тримесечие на 2022 година 38.5% от интервюираните показват, че покриват ежедневните си разноски с известни усложнения, за 28.3% от запитаните покриването на ежедневните разноски е мъчно, а 10.8% дефинират това като доста мъчно.

В съпоставяне с предходните тримесечия, понижава делът на лицата, които се оправят доста мъчно, за сметка на нарастване на лицата, които изпитват известни усложнения при покриване на ежедневните разноски, регистрират от Национален статистически институт.
-->
Относително елементарно могат да покрият ежедневните си разноски 18.1% от интервюираните, а едвам 4.3% не изпитват никакви усложнения.

Общо делът на лицата без усложнения през третото тримесечие се усилва с 0.9 процентни пункта по отношение на второ тримесечие и с 0.7 процентни пункта по отношение на първото тримесечие на 2022 година, демонстрират данните на Национален статистически институт, предава Българска национална телевизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР