Над 730 домакинства в Мизия са засегнати от поройния дъжд

...
Над 730 домакинства в Мизия са засегнати от поройния дъжд
Коментари Харесай

Министър Нанков посети бедстваща Мизия

Над 730 семейства в Мизия са наранени от поройния дъжд и скатните води предишния вторник. Щетите по обществената инфраструктура са за над 2 милиона лв.. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който ревизира възобновяване в бедстващия град.
По трите разрушени улици е обезпечен достъп с краткотрайна настилка от трошен камък. Пред министъра беше асфалтиран сектор от 20 метра, който се намира на входа на детската градина и обществения патронаж. Улиците ще бъдат асфалтирани напълно, откакто се построи дъждовна канализация.
В града продължава събирането на голямото количество кални наноси, довлечени от пороя. За цялостното изчистване ще е належащо още време, само че се работи с цялостна готовност, уточни кметът на Мизия Виолин Крушовенски.
Продължава и укрепването на язовир Рогозен в прилежащата община Хайредин, сподели още министър Нанков. За да се подсигурява цялостното и безвредно възобновяване на региона от регионалната администрация са поискали бедственото състояние в общините Мизия, Хайредин и Борован да се удължи до 10 август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР