Над 70 родни специалисти бях част от международния футболен семинар

...
Над 70 родни специалисти бях част от международния футболен семинар
Коментари Харесай

Над 70 треньори от България бяха част от международния семинар в София

Над 70 родни експерти бях част от интернационалния футболен семинар за треньори, който се организира на 26 и 27 март в София. Организатор на събитието, провело се в комплекса “Царско село”, бе българинът Николай Илиев, който работи в Германия. Лектори на събитието пък, с изключение на Илиев, бяха Петер Шрайнер, Матиас Новак, Стивън Турек и Йенс Ланг.

Сред българските представители, пристигнали да черпят познания от немските си сътрудници, бяха шефовете на ДЮШ на Левски и Лудогорец - Даниел Боримиров и Яков Папарков, " синята " легенда Георги Иванов, наставникът на Берое Александър Томаш и помощникът му Константин Мирчев, някогашните национали на България Галин Иванов, Данаил Бачков, Светослав Петров, Владимир Манчев, Христо Янев, Захари Сираков, Енгибар Енгибаров, Антон Велков и още куп някогашни футболисти и сегашни треньори. Специално за семинара от Германия пък бе дошъл старши треньорът на Дуисбург Илия Груев.

По време на семинира бяха показани няколко тематики: 1. Life Kinetik - специфична подготвителна методика за възстановяване на усещането, по-бърза реакция, координацията, концентрацията и доста други когнитивни и двигателни умения; 2. Deep Learning - изобретателна техническа подготовка за възстановяване на играта с двата крайници на топ гении и професионални футболисти и за възстановяване на интуитивното разрешаване на обстановка в нападателен проект при обстановка един против един; 3. Exerlights - най-модерната и към този момент единствена подготвителна система за възстановяване на футболната просветеност по време на игра посредством игрови форми; 4. Пас зад отбраната и 5. Пробиване на сгъстена отбрана. Освен теоретичната част сутринта, участниците имаха опция да видят образно казаното и на процедура по време на следобедните сесии.
 Международен семинар за футболни треньори @@@Шрайнер, който е с над 25-годишен опит в треньорската сфера, някогашен ментор на старшата възраст, координатор и отговорник за развиването на футболистите в школата на Шалке 04. Под управлението му са се готвили имена като Мануел Нойер, Месут Йозил, Юлиан Дракслер, Бенедикт Хьоведес и още редица други гении. Новак се грижи за самостоятелната подготовка на млади състезатели и професионални футболисти, като над осем години дава отговор за изобретателната техническа подготовка в школата на Байерн Мюнхен.

Стивън Турек пък е част от академията на Хановер 96, като специализира в разбора и развиването на актуалните механически постройки. Участник в редица интернационалните семинари в Словакия, Белгия, Италия и Дубай. Йенс Ланг пък е един от създателите и основен управител на единствената по рода си подготвителна система за възстановяване на футболната ингелигентност по време на игра посредством игрови форми - Exerlights.  Международен семинар за футболни треньори @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР