Над 65 млрд. лева е бюджетът на държавата. Ръстът на

...
Над 65 млрд. лева е бюджетът на държавата. Ръстът на
Коментари Харесай

Синдикалисти категорични: Пари за по-високи заплати има

Над 65 милиарда лв. е бюджетът на страната. Ръстът на минималната работна заплата /МРЗ/ ще коства 700 млн. лв.. Това е 1% от всички разноски. Това изясни в студиото на “Здравей, България ” Любослав Костов от КНСБ. “Очевидно болшинство за изтребители има, само че няма за нарастване на заплатата. Никой не излиза обаче да изясни по какъв начин хората ще си посрещнат сметките ”, съобщи Костов.

“Това не са наши измислици. Въпросът е не какво можем да си позволим, а какво желаеме да си позволим - дали хората да оцелеят, или да желаяме още Ф-16 ”, сподели и Ваня Григорова от КТ “Подкрепа ”.
-->
“Пари има! Въпрос на политически консенсус е дали ще ги дадем за пенсии, за заплати, или за изтребители. Приоритетите на хората не са изтребители! ”, безапелационен бе Костов.

Заради ниско възнаграждение се следи текучество на хора от избрани браншове, споделят още синдикатите. От януари до октомври 31% от чиновниците в Националния статистически институт са напуснали работното си място.

“Има държавни чиновници, които получават 730 лв. брутна заплата ”, сподели Григорова, като даде за образец Агенцията по “Кадастъра ”, на които са нужни 2 млн. лева от бюджета за нарастване на заплатите. “Това са жълти стотинки на фона на един държавен бюджет ”, безапелационна бе Григорова.

Днес синдикатите провеждат митинги в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР