Над 57 000 безработни са намерили работа с подкрепата на

...
Над 57 000 безработни са намерили работа с подкрепата на
Коментари Харесай

Спад на безработицата, 57 000 души са намерили работа

Над 57 000 безработни са намерили работа с поддръжката на трудовите медиатори в бюрата по труда в страната, а от началото на 2023 година нивото на безработицата продължава да понижава.

Близо 16 000 стопански неактивни хора са почнали да търсят работа, а в претовареност са включени към 12 000 младежи. Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров на среща във връзка 33-ата годишнина на Агенцията по заетостта и нейния професионалния празник .

Той поздрави за всеотдайността и професионализма управлението и чиновниците на институцията и акцентира измененията на пазара: технологии, цифровизация на стопанската система, изкуствения разсъдък, които трансформират коренно публичните и индустриалните връзки и водят до интензивни промени, нови специалности и работни места , изискващи непрекъснато повишение на квалификацията, знанията и уменията на работната мощ.

В рамките на честването на 33-та годишнина на Агенцията по заетостта беше открит Център за активиране на неактивни лица в Кюстендил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР