Над 50 на сто (54%) от пълнолетните българи искат референдум

...
Над 50 на сто (54%) от пълнолетните българи искат референдум
Коментари Харесай

Половината българи са против въвеждане на еврото

Над 50 на 100 (54%) от пълнолетните българи желаят референдум за влизането на България в еврозоната. 50% от пълнолетните българи са срещу въвеждането на еврото, единствено 19% го поддържат. Това сочат данните от социологическо проучване, поръчано от Експертния клуб за стопанска система и политика (ЕКИП) и извършено от " Тренд " по метода на директното полустандартизирано изявление, оповестиха от ЕКИП.

Гласоподавателите на огромните партии са срещу еврото, до момента в който избраниците им - за. 60% от пълнолетните българи считат лв. за постоянна валута.

Според социологическото проучване над половината (54%) от запитаните желаят и биха взели участие в провеждането на референдум, касаещ премахването на българския лев като национална валута, като най-малко половината от запитаните са сигурни, че няма да поддържат еврото. Едва 19% утвърждават курса на държавното управление ни към ERM II и единната валута.

Основните терзания на българите при приемането на еврото касаят повишаването на живота. Цените на стоките, размерът на заплатите и всеобщото обедняване са аргументите единната валута да е нежелана в най-бедната стопанска система в Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР