Над 50 души се включиха с електронен подпис в подписката

...
Над 50 души се включиха с електронен подпис в подписката
Коментари Харесай

Демократична България с е-подписи за вота

Над 50 души се включиха с електронен автограф в подписката на “Демократична България ” за регистрация в ЦИК за парламентарните избори на 11 юли единствено за първите няколко часа, откогато през вчерашния ден стана налична тази опция, оповестиха от групировката.

Възможността жителите да декларират поддръжка за явяването на политическите сили на избори посредством дипломиран електронен автограф бе призната от 45-ото Народно заседание точно по гледище на обединяването. В акцията за парламентарните избори през март “Демократична България ” даже внесе с подписката си за регистрация в ЦИК няколко електронни подписа, само че те не бяха признати от комисията с претекста, че разпоредбите изискват полагането на подписи на хартия.

“Това е съвсем гражданска война в Изборния кодекс. Колкото и дребно да наподобява, това е разтрошаване на една десетилетна традиция, че хората могат единствено на хартия да дават своята поддръжка, по улиците и в офисите на партиите. Това е проява, че когато знаеш какво да направиш даже какво побутнеш, какво да промениш, може да съкратиш пътя на хората да вземат участие в изборите, да поддържат своите политически сили ”, разяснява пред телевизия България On Air Антоанета Цонева, един от депутатите, който в 45-ото Народно събрание работеше интензивно за прокарването на смяната в Изборния кодекс.

От понеделник, 17 май, всеки, който разполага с дипломиран електронен автограф може да се включи в подписка за дадена политическа мощ с него. За присъединяване на избори политическите сили следва да съберат най-малко 2 500 подписа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР