Над 40 чуждестранни наемници, повечето от които поляци, бяха убити

...
Над 40 чуждестранни наемници, повечето от които поляци, бяха убити
Коментари Харесай

Над 40 наемници във ВСУ от Полша бяха унищожени от въздушен удар на руските ВКС в ДНР

Над 40 задгранични наемници, множеството от които поляци, бяха убити от удар на високоточни ракети с въздушно изстрелване в пункта за краткотрайно разполагане на частите на Чуждестранния легион в региона на селището Константиновка на Донецка национална република (ДНР), заяви на брифинг формалният представител на Министерството на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„ В резултат на удари с високоточно оръжие на съветските въздушно-космически сили в Николаевска област е премахнат артилерийският дивизион на 59-та мотострелкова бригада на Въоръжените сили на Украйна, чиито загуби в персонален състав и въоръжение надвишават 70%.

В резултат на удара на оперативно-тактическата авиация на съветските въздушно-космически сили по бойните позиции на батальона на 72-ра механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна в село Зайцево, ДНР, повече от 70 националисти и депа за муниции са унищожени ”, оповестява Telegram каналът на съветското министерство на защитата.

„ Продължават ударите на оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията по военни обекти на територията на Украйна.

През деня бяха изумени осем командни пункта, в това число подразделения на 14-та механизирана бригада в Солския регион на ДНР, 28-ма механизирана и 79-а десантно-щурмова бригада в Николаевска област, както и 61-ва пехотна бригада в региона на Полигоново населено място Николаевска област “, означи Конашенков.

„ Унищожени: пускова установка на зенитно-ракетен комплекс ОСА-АКМ в регион Березнеговатое на Николаевска област, контрабатарейна радиолокационна станция AN/TPQ-37 произвеждане на Съединени американски щати в региона на Ягодное на ДНР, както и осем склада с ракетни и артилерийски оръжия и муниции в регионите на селищата Кулбакино, Явкино в Николаевска област, Бахмутское, Яковлевка и Зайцево ДНР.

В рамките на контрабатарейната битка денем бяха потиснати: батарея от реактивни системи за залпов огън на съперника „ Ураган “, артилерийска батарея от гаубици „ Хиацинт-Б “ в региона на Дзержинск на ДНР и шест взвода реактивни системи за залпов пукотевица " Град " в регионите на Широкое, Березнеговатое в Николаевска област, Терноватое, Юлевка, Запорожка област, Парасковиевка, Красное ДНР.

Освен това бяха изумени четири артилерийски взвода гаубици Д-20, седем взвода самоходни артилерийски установки Гвоздика, както и девет взвода оръдия Д-30 на огневи позиции в регионите на обитаемоте места Северск, Дзержинск, Георгиевка, Водяное, Ударени бяха Раздолное, Переездное, Подгорное Северна ДНР, Пърше Травня от Днепропетровска област, Новопавловка, Спокойствие от Запорожка област, Висунск, Калиновка от Николаевска област, Пятигорское, Скрипай и Петровка от Харковска област ”, изброи представителят на Министерство на защитата.

„ За денонощие съветските системи за противовъздушна защита смъкнаха два украински безпилотни летателни апарата в регионите на селата Дмитровка в Харковска област и Вавилово в Николаевска област.

Общо от началото на специфичната военна интервенция са унищожени: 260 самолета, 144 хеликоптера, 1613 безпилотни летателни апарата, 358 зенитно-ракетни комплекса, 4162 танка и други бойни бронирани машини, 763 бойни машини за залпов огън. реактивни системи, 3201 оръдия на полева артилерия и минохвъргачки, както и 4481 единици специфична военна техника “, обобщиха от отбранителното ведомство.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР