Над 300 влиятелни жени от филмовата, театралната и телевизионната индустрия

...
Над 300 влиятелни жени от филмовата, театралната и телевизионната индустрия
Коментари Харесай

Времето изтече: Жени от Холивуд започнаха кампания срещу секс насилието

Над 300 авторитетни дами от филмовата, театралната и телевизионната промишленост - актриси, писателки и режисьорки, оповестиха в първия ден на 2018 година старта на план за битка със половото принуждение освен в киното, а и на останалите работни места, предадоха международните организации.

Инициативата, наречена " Таймс ъп " (Time's Up - Времето изтече), бе оповестена посредством реклама на цяла страница във вестник " Ню Йорк Таймс " и идва след серия обвинявания в секс принуждение против филмовия продуцент Харви Уайнстийн, които по-късно се разпростряха и против други известни мъже в кино промишлеността като актьорите Кевин Спейси, Дъстин Хофман и други

Проектът е разказан като апел за смяна от дамите в развлекателната промишленост за дамите на всички места.

" Таймс ъп " също по този начин приканва участничките в церемонията по връчването на премиите " Златен Глобус " да се облекат в черно в символ на взаимност с с жертвите на полово принуждение от страна на авторитетни фигури от Холивуд.

Кампанията е подкрепена от стотици актриси като Натали Портман, Рийз Уидърспуун, Кейт Бланшет, Ева Лонгория, Ема Стоун, Ашли Джъд, Америка Ферера и др,, от продуцентката на хитовия сериал " Анатомията на Грей " Шонда Раймс, както и от председателката на " Юнивърсъл Пикчърс " Дона Лангли и редица известни адвокатки. До момента тя е набрала над 13 млн. $ при цел от 15 млн. $, които ще са предопределени за правна поддръжка на жертви на полово принуждение от женски и мъжки пол.

Средствата ще отиват за покриване на разноските за отбрана на потърпевши от секс принуждение хора с не влиятелни специалности като служащи във заводи или в земеделието, домашни помощници или сервитьорки, които не могат финансово да си разрешат воденето на каузи против нападателите си.

В писмо на взаимност, оповестено на уеб страницата на самодейността и адресирано до " всяка жена, която е трябвало да се пази от полова офанзива ", се показва, че постоянно половото принуждение продължава, тъй като причинителите не носят никакви последици за дейностите си.

Участниците в " Таймс ъп " желаят да бъдат признати и по-строги закони. По съответно става въпрос за въвеждането на практиката компании, в които има случаи на полов тормоз, да бъдат глобявани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР