Над 300 милиона лева ще бъдат инвестирани през следващата година

...
Над 300 милиона лева ще бъдат инвестирани през следващата година
Коментари Харесай

Инвестират 300 млн. лева в образователна инфраструктура

Над 300 милиона лв. ще бъдат вложени през идната година в възобновяване на просветителната инфраструктура.Това разгласи през днешния ден министърът на образованието и науката Красимир Вълчев след откриването на обновената постройка на Начално учебно заведение " Св. Софроний Врачански " във Враца, оповестиха от МОН.

Училището, което следващата година ще празнува 110 години от основаването си, е актуализирано със 136 000 лв. , отпуснати от МОН, откакто покривът е бил опустошен. Сградата е напълно санирана, сменено е вътрешното остъкление.

В учебното заведение учат 411 възпитаници , а тази година са записани 89 първокласници. Имаме амбициозни деца и амбициозни родители, които са ключът за триумфите ни, споделиха учителите. От 2001 година учебното заведение работи по европейски просветителни планове.

МОН е финансирало с 20 000 лв. и разкриването на нова група във врачанската детска градина " Европейчета ".

Проблемите с обгръщането на всички деца в предучилищна и учебна възраст в просветителната система бяха акцент по време на работната среща с шефове на детски градини и учебни заведения в област Враца. Мотивираните учители са главният фактор , нарастването на учителските заплати е ясно обръщение, че разчитаме на тях, уточни министърът.

Поехме ангажимент да облекчим от административна работа на учителите и направихме първа сериозна крачка, сподели Красимир Вълчев.

От 3,5 до 4,5% се усилва опцията за диференцирано възнаграждение , заяви още министърът. Той моли по този метод да се регистрират положените старания на учителите.

От следващата година ще се промени формулата за финансиране, ще се регистрират и неравенствата при детските градини и учебни заведения , изясни просветителният министър. Основната цел е да се привлекат по-добри експерти в отдалечени региони. Ще се регистрира и концентрацията на деца от уязвими групи.

Днес в ППМГ " Акад. Иван Ценов " във Враца, чиито ученици постоянно са спечелили на олимпиади и надпревари у нас и в чужбина, бе открит и нов Смарт кабинет . В него ще се организират занятия по разнообразни предмети, изключително по които има нови учебници и има опция за цифрово образование.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР