Над 30% от работещите в страните от Европейския съюз са

...
Над 30% от работещите в страните от Европейския съюз са
Коментари Харесай

Петков: Безработицата намалява

Над 30% от работещите в страните от Европейския съюз са имали неточен работен график, а 33% са били с така наречен „ плаващо " начало и завършек на работния ден.

Данните са за 2018 година и бяха изнесени на интернационална синдикална конференция в София.

Основната паника на КТ „ Подкрепа ", уредник на събитието е, че тези трендове на пазара на труда, свързани с нередовната организация на работното време, водят до неустойчиви приходи и незадоволителна отбрана на служащия пред работодателя.

В същото време общественият министър Бисер Петков регистрира наклонност за намаляваща безработица у нас, която сега е 4.2 на 100.Димитър Манолов, президент на КТ „ Подкрепа “: По данни на Европейската статистика у нас се поставя най- доста ексклузивен труд, който се пресмята като постоянен. Не сме срещу това, само че той би трябвало да се заплаща като подобен.

Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: През последните години напъните на българското държавно управление са ориентирани към финансова непоклатимост, нови вложения и увеличение на приходите. Резултатите от използването на тези политика са възходяща претовареност и намаляваща безработица до 4.2 % по данни на статистиката и растеж на работната заплата от към 10 % годишно. Предизвикателствата пред пазара на труда е да се усили устойчивата претовареност, с цел да се избегне несигурността на служащите и ограничението на обществените им права.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР