Над 30 хиляди служители в МВР ще получат финансови обезщетения

...
Над 30 хиляди служители в МВР ще получат финансови обезщетения
Коментари Харесай

30 хиляди служители на МВР ще бъдат компенсирани заради неполучени униформи

Над 30 хиляди чиновници в Министерство на вътрешните работи ще получат финансови компенсации за униформи за интервала от края на 2011 до края на 2015 година Това сподели в предаването „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. По думите му, повода за неналичието на униформено облекло е обвързвана с обжалване на публични поръчки, по които способените органи не са се произнесли в границите на годината и по тази причина процедурите не са били довеждани до дъно, а през идната година се е налагало всичко да започва още веднъж.
Ципов увери, че отсега нататък казусът ще бъде решен: „ От края на 2015 година, когато беше извършена такава процедура, Министерство на вътрешните работи има подписано рамково съглашение с реализатори, които да произведат и да дават съответните продукти. Затова всички чиновници ще получат своите униформи за 2016 и 2017 година “
За настояванията на синдикатите в Министерство на вътрешните работи, свързани с нарастването на заплатите, Ципов изясни, че това ще се случи идната година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР