Над 30 хил. нови цветя допринасят за красотата и приветливостта

...
Над 30 хил. нови цветя допринасят за красотата и приветливостта
Коментари Харесай

Хиляди нови цветя разкрасиха старозагорски паркове

Над 30 хиляди нови цветя способстват за хубостта и приветливостта на парковете „ Пети октомври “ и „ Артилерийски “, както и на Станционната градина.

По известната измежду старозагорци „ Цветна алея “, по протежението на бул. „ Руски “, се стеле цветен флорален килим. Геометрични фигури от разноцветни бегонии допълват уюта в центъра на Градската градина. Освежено с нови стръкове е и пространството към шадравана. Там се вие „ дърво с листа “ – знак на живота и духа на Стара Загора.

„ Избрахме устойчиви на градските условия цветя. Надяваме се да радват нашите съграждани и гостите на града ни дълго “, показа ландшафният проектант Биляна Димитрова, която е част от общинското звено „ Озеленяване и комунални действия “.

Интересни асиметрични форми, изобразени с цветя, допълват ситуацията и на други две обичани за почивка пространства в Стара Загора – Станционната градина и парк „ Артилерийски “.

Доза прохлада даде и самодейността на Съюза на архитектите в града във връзка 1 юни. Днес деца от две старозагорски учебни заведения – ОУ „ П. Р. Славейков “ и ОУ „ Кирил Христов “ засадиха с доста любов и въодушевление 150 сезонни цветя по декоративните хълмчета на пешеходната зона на „ Цар Симеон Велики “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР