Над 30 000 глоби за неправилно паркиране в София е

...
Над 30 000 глоби за неправилно паркиране в София е
Коментари Харесай

Ето кои са новите правила при глобите за паркиране в София


Над 30 000 санкции за погрешно паркиране в София е наложил Центърът за градска подвижност за първите 6 месеца на 2022 година Това заяви зам.-кметът на Дончо Барбалов. Той добавя, че глобите към този момент могат да се видят от притежателите на моторни транспортни средства в общинската данъчна система още в деня на нарушаването.

„ Проверка за наложени от ЦГМ наказания се прави на електронната страница, на която се демонстрират и дължимите локални налози и такси. На идващия ден наложената глоба ще е забележима и в системата на Национална агенция за приходите “, изяснява Барбалов. Тази електронна услуга е нова и е създадена взаимно сред Столичната община, ЦГМ и “Информационно обслужване ”.

Санкциите ще бъдат налагани откакто инспекторите снимат номера на погрешно паркирания автомобил и той бъде електронно разпознат. Ръчно въвеждане на данните на МПС-то няма да е допустимо, с цел да се избегне опция за човешка неточност. Глобите могат да бъдат заплатени онлайн през уеб страницата на Столичната община, посредством банкови и други финансови институции, както и на каса в районните отдели на “Общински доходи ”, оповестява Дончо Барбалов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР