Над 2200 полета бяха отменени в САЩ до четвъртък следобед,

...
Над 2200 полета бяха отменени в САЩ до четвъртък следобед,
Коментари Харесай

Зимна буря помита САЩ, отменени са хиляди празнични полети

Над 2200 полета бяха анулирани в Съединени американски щати до четвъртък следобяд, откакто тежката зимна стихия Елиът обърка проектите за ваканционно пътешестване с тройна опасност от изобилен сняг, виещи ветрове и мощен мраз.

Най-малко пет американски щата - Кентъки, Мисури, Оклахома, Джорджия и Северна Каролина - към този момент са въвели проекти за изключителни обстановки и други евентуално ще ги последват, като най-лошото от арктическия мраз занапред следва. „ Това не е като снежен ден, когато бях дете “, сподели президентът Джо Байдън пред кореспонденти на брифинг в Белия дом, отдаден на транспортните разтърсвания. „ Това са съществени неща “, добави той, като прикани хората да се вслушат в предизвестията на локалните управляващи.

Освен 2200 анулирания, над 6900 други полета в, към или отвън Съединени американски щати са били отсрочени, съгласно програмата за следене на полети FlightAware. По-голямата част от анулираните американски полети до момента са били в Чикаго или Денвър. Прогнозите на AccuWeather споделиха, че бурята може бързо да се ускори в това, което е известно като " бомбен циклон " посредством развой, прочут като " бомбогенеза ", когато барометричното налягане пада и студена въздушна маса се сблъсква с топла въздушна маса. Синоптикът на Националната метеорологична работа (NWS) Майкъл Чарник разгласява в Туитър видео, показващо по какъв начин водачи се борят по автомагистрала сред Колорадо и Уайоминг, където температурата падна до -40C. Службата разгласява основни известия за сигурност в Twitter, предупреждавайки, че снежни стихии - прояви на сдържан до мощен сняг с дълготрайност час или два - към този момент са се случили или се чакат от Централните равнини доникъде на Атлантическия океан и Североизтока. „ Хората, изложени на мощен мраз, са податливи на измръзване за няколко минути “, предизвести организацията. „ Зоните, които са най-податливи на измръзване, са непокритата кожа и крайниците, като ръцете и краката. Хипотермията е друга опасност по време на мощен мраз. “

„ Не се предлага ПЪТУВАНЕ “

В Средния запад вихрушка блокираха 100 водачи в Рапид Сити и Уол в щата Южна Дакота, туитира офисът на шерифа на окръг Пенингтън. „ НЕ се предлага ПЪТУВАНЕ “, добави офисът. В Минеаполис и Сейнт Пол над 20 сантиметра сняг се натрупа за 24 часа. На изток в Бъфало, Ню Йорк, вилня „ стихия, която се случва един път на едно потомство “ с пориви напразно от над 105 километра в час, студени ветрове до минусови градуси и спирания на зареждането. От другата страна на границата, източна Канада се приготвяше за сходни бурни условия, с изобилен снеговалеж и бързо падащи температури. Най-натовареното летище в страната в Торонто към този момент усещаше рецесията от метеорологичния безпорядък с нарастнали закъснения и анулира на полетите.

Бурята настъпи в миг, когато администрацията по транспортна сигурност съобщи, че чака размерът на празничните пътувания да бъде покрай равнищата отпреди пандемията, като най-натовареният ден е четвъртък, три дни преди Коледа. Американската автомобилна асоциация пресметна, че над 112 милиона души ще пътуват на разстояние от 75 км от вкъщи си сред петък и 2 януари, като по-голямата част от тях - 102 милиона - с кола. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР