Над 200 са неподменените или компрометирани мантинели по магистралите у

...
Над 200 са неподменените или компрометирани мантинели по магистралите у
Коментари Харесай

Кои са участъците с опасни мантинели по пътищата у нас?

Над 200 са неподменените или компрометирани мантинели по автомагистралите у нас

Над 200 са неподменените или компрометирани мантинели по автомагистралите у нас, демонстрира проучване на Европейския център по транспортни политики, предава.

Само на Автомагистрала „ Хемус “ - от София до отбивката за „ Витиня “, сектор от към 30 км - изкривените и счупени мантинели са към 20. На места оборудванията даже липсват. Какви са рисковете от неприятното положение на ограничаващите системи и ще бъдат ли сменени?

Счупени и изгнили мантинели. Пътувайки по автомагистралата съвсем не виждаме сектор, където оборудванията са в положително положение.

27-и километър, посока Варна. Буферът, който би трябвало да защищава при положение на случай към този момент е блъснат. Знаците са съборени.

„ Това е буфер, който би трябвало при удар да помогне за понижаване на кинетичната сила. Това няма да стане, тъй като към този момент е ударен. Там, където една мантинела е ударена, тя повече не може да служи като оборудване, което да резервира човешкия живот и да обезопаси пътя. Тя се трансформира в рискова и може даже да се трансформира в причина за гибел “, изясни Диана Русинова.

По данни на Европейския център по транспортни политики, най-вече са рисковите мантинели по автомагистрала „ Тракия “.

„ Състоянието на ограничаващите системи за пътища е сериозно. Трябва незабавно да стартира възобновяване на ограничаващите системи. Просто приканвам – карайте постепенно и деликатно. Имайте поради, че инфраструктурата ни е доста неприятна “, добави Диана Русинова.

На отбивката за „ Витиня “ да вземем за пример можем да преброим и 7 дупки, а тук-там липсва и маркировката.

От Пътната организация обясниха, че при тях ежедневно постъпва информация за компрометирани детайли, само че заради надвишаване на финансовите рамки за "договорите за настоящ ремонт " са възпрепятствани да разпореждат такива поправки действия.

„ След позитивното решение на Народното събрание от 20 април, с което се обезпечава законова опция, организацията ще може да разпорежда действия по поддържането на републиканските пътища. Ще стартира и възобновяване на компрометираните ограничаващи системи “, се показва в позиция на организацията.

До средата на март в организацията са подадени поръчки за замяна на мантинели с дължина 50 000 метра. От тях 18 000 са за монтаж на ограничаващи системи на автомагистралите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР