Над 200 души блокираха тази вечер движението на АМ “Струма”

...
Над 200 души блокираха тази вечер движението на АМ “Струма”
Коментари Харесай

Протест заради затворения мост при Покровник блокира Струма

Над 200 души блокираха довечера придвижването на Автомагистрала “Струма” и на основното кръгово кръстовище на изхода от Благоевград към село Зелен дол в символ на митинг против затварянето на моста над река Струма при село Покровник след поройните дъждове през декември предходната година, които оголиха част от основите му, съобщи Струма.бг.

Множеството дойде с автошествие с надути клаксони и развяти флагове. Сред протестиращите бе кметът на Благоевград Илко Стоянов, кметове и намесници на засегнатите села, ръководителят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков и общински съветници.

Протестиращите нападнаха с въпроси регионалният управитъел Валери Сарандев и шефът на Областно пътно ръководство Благоевград Иван Кунев, които също бяха на мястото. Хората питаха за какво толкоз доста се бави ремонта на моста, кой е отговорен за подкопаните му основи, по кое време ще стартира и по кое време ще завърши строителството на новото оборудване.

Около 2000 поданици на община Благоевград, които живеят в селата Мощанец, Покровник, Падеж, Габрово, Дебочица и Лешко са директно наранени от пренасочване на придвижването през Зелендолско шосе, защото пътят им до града е с 10-ина км по- дълъг, а при всекидневно пътешестване за работа и учебно заведение това значително усилва разноските им за път при фрапантния скок на горивата в последно време. Към митинга на жителите на селата се причислиха и работещите във компаниите, чийто бази са в региона на Покровнишко шосе поради внезапен спад на клиентите им поради затвореното придвижване през моста.

Първият протест на популацията от петте села бе през февруари, тогава направиха общо заседание в кметството в с. Покровник, на което потърсиха сметка за бездействието на страната от кмета на Благоевград Илко Стоянов и шефа на ОПУ Иван Кунев. Градоначалникът с писмо до районното министерство настоя за незабавна реакция и разпределяне на средства за ремонт на моста или създаване на нов. В резултат бяха обезпечени 7,2 млн лева за създаване на нов мост над р. Струма, а публичната поръчка за избор на реализатор се чака да се разгласи идната седмица. Това значи, че в случай че изборът не се апелира е допустимо строителството да започва през есента. Кметът Илко Стоянов разяснява, че макар оповестения в процедурата период от 390 дни за осъществяване на поръчката, е изцяло реалистично строителните действия приключат за половин година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР