Над 200 000 участници в митинг в Прага поставиха ултиматум

...
Над 200 000 участници в митинг в Прага поставиха ултиматум
Коментари Харесай

Стотици хиляди чехи с ултиматум към премиера Бабиш

Над 200 000 участници в протест в Прага сложиха ултиматум на премиера и милиардер Андрей Бабиш до края на годината да реши спора на ползи - или да се откаже от своя холдинг " Агроферт " (Agrofert) и личните си медии, или да подаде оставка от заемания пост. В противоположен случай ще бъдат проведени всеобщи митинги из цялата страна.

" Ако до 31 декември тази година той не реши своя спор на ползи, ние имаме подготвеност от януари да стартираме с манифестации по цялата страна, които ще имат протестен темперамент. Те ще бъдат всеобщи и информацията за обстановката в страната ще се популяризира по целия свят ”, обявиха уредниците на митинга.

Милиардерът Бабиш е упрекван в корупция и против него се води следствие на Европейската комисия по съмнение в спор на ползи поради холдинга му " Агроферт ". Министър-председателят на Чехия отхвърля тези обвинявания. Той бе махленски и като сътрудник на службите по времето на комунизма, демонстрират секрети досиета на полицията от 80-те. Милиардерът отхвърля и това.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР