Над 20 млн. лв. (около 12 млн. щатски долара) приходи

...
Над 20 млн. лв. (около 12 млн. щатски долара) приходи
Коментари Харесай

Виждате ли мол „България“? Това отгоре е фирма „Съркълс“, която подслушва цялата държава

„ Над 20 млн. лева (около 12 млн. щатски долара) доходи генерира на година „ Съркълс България “: компанията, която е част от израелската NSO, разработваща софтуера за подслушване „ Pegasus “, оповестява Forbes предишното лято. „ Съркълс България “ е част от кипърската Circles, която през 2014 година беше купена от капиталовия фонд Francisco Partners. Същият фонд закупи и NSO, като в следствие двете компании са интегрирали активността си. Произходът на Circles e през 2008 година, когато компанията е основана от израелеца Тал Дилиан и Надежда-Еди Роплева, която е посочена в Търговския указател като шеф на „ Съркълс България “.

Пазарът на устройства за подслушване на телефони, така наречен IMSI Catchers, е разтърсен от българска компания, която е създала нов способ за прихващане на 3G трафика – написа Intelligence Online през 2015 година Международният уебсайт е профилиран в областта на вести, свързани с шпионажа и разузнаването.

Още тогава от „ Съркълс България ” афишират, че са се специализирали в подслушване в действително време на позвъняванията и интернет трафика в 3G (UMTS) мрежи, нещо, което до тогава се е смятало за невероятно без единодушието и съдействието на мобилния оператор, който държи ключовете за криптиране на сесиите.

Освен подслушване на 3G мрежи компанията „ Съркълс ” предлага и геолокализационни услуги също основани на SS7 протокола. „ Например, в случай че някой “оперативно забавен ” обект пътува и се e присъединил в роуминг в чужбина, неговото местонахождение може да бъде открито отдалечено по клетките на оператора “, пишат преди седем години и от Биволь. Сега обаче мълчат, въпреки рекламираната през 2015 година активност на „ Съркълс България “ да покрива всичко, което системата за всеобщ шпионаж „ Pegasus “ предлага и през днешния ден. При това в пъти повече, с оглед напредъка на технологиите и развиването на мобилните връзки.

Както се споделя, по мълчанието им ще ги познаете. За ДАНС, за Бойко Рашков, Кирил Петков, Румен Радев и обслужващите ги медии – „ Pegasus “ в България няма и в никакъв случай не е имало. Плуват ли корабчета в очите им?!

„ Свободните “ медии в България мълчат за „ Pegasus “, въпреки да знаят, че офисите на „ Съркълс България “  се намират в Infinity tower на бул. „ България “ 69 в София, тъкмо до Bulgaria mall, за който интернационалното следствие OpenLux разкри, че е благосъстоятелност на Вагит Алекперов, притежателят на „ Лукойл “. Иначе реклами на Bulgaria mall постоянно могат да се виждат в издания, финансирани от „ Америка за България “. Парите не миришат.

Към февруари 2022 година „ Съркълс България “ към момента не е възобновила активността на интернет страницата си, която е имала в предишното. Явно не им е нужна известност, тъй като клиентите им са специфични. Иначе не престават и сега да търсят IT-служители в областта на връзките, разбирай следенето им. Хвалят се, че имат 150 чиновници единствено в България, а световно над 800.

АФЕРА първа освети огромна скица за шпионаж, прилаган посредством Pegasus у нас, даже прокуратурата се сезира и разгласи, че желае информация от ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Акции обаче в офисите на компанията не са провеждани, техника не е изземвана, никой даже не е разпитван. А подслушваните в действителност са доста – съдии, освен това висши, прокурори – основният прокурор и неговите заместници са единствено дребна част от тях, членове на правосъдния съвет, висши държавни чиновници, ангажирани в областта на енергетиката и производството на оръжия, високопоставени чиновници на няколко секретни служби, предприемачи, политици, освен това освен от опозицията, отпред с Бойко Борисов, а и от ръководещата четворна коалиция. Точно по този начин – посредством Pegasus „ синергичните “ властимащи са почнали да наблюдават и създават даже личните си съдружни сътрудници.

Знае се, че „ закачен “ е бил доста непосредствен човек до един от партийните водачи, поставил подписа си под съглашението за кабинета „ Петков “.

Подслушвани са и българи, които получават заплатата си от европейските институции, т.е. през родните полицаи с Pegasus се точат данни от висши служители в Брюксел.

Pegasus въпреки всичко източва сведения и от електронните пощи, без значение служебни или персонални. А европейците най-вече ненавиждат да ги шпионират.

Шпионският програмен продукт Pegasus не се използва/л в България от българските служби, рече Просто Киро. Щото по този начин му били споделили. И има вяра, че му имаме вяра, само че ние не му имаме вяра.

Защото или в действителност не знае, или спести да посочи детайлности за „ Кръгчетата “ в Infinity на „ България “. А Рашков и Радев не престават мълчат за Pegasus. По мълчанието им ще ги познаете…

АФЕРА
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР