Над 2,7 млрд. лева от данък върху добавената стойност (ДДС)

...
Над 2,7 млрд. лева от данък върху добавената стойност (ДДС)
Коментари Харесай

Фирмите си върнаха 2,7 млрд. лева ДДС от държавата

Над 2,7 милиарда лв. от налог върху добавената стойност (ДДС) са възобновени на бизнеса след автоматизирана оценка на Националната организация за приходите (НАП), оповестяват от институцията.

Процедурата не изисква инспекция или проверка, в случай че сдружението, подало настояването за възобновяване на налог, е с нискорисков профил, няма отговорности към бюджета, внася постоянно и в период дължимите налози и осигуровки, и няма данни за присъединяване в схеми за Данък добавена стойност измами.

По същия ред от внедряването на системата до момента на правилни компании и физически лица, са възобновени над 256 милиона корпоративен налог и съвсем 61 милиона налог върху приходите, допълват от Национална агенция за приходите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Продължава изплащането на финансова помощ от Националната аг...

В същото време профилираният програмен продукт на Национална агенция за приходите насочва вниманието на данъчните към проблематични области и рискови зони и разрешава осъществяването на електронни проверки. Същите изключват нуждата да се копира огромен размер документи на хартия, защото счетоводните данни се ревизират и проучват отдалечено, а това доста улеснява бизнеса, разясняват от Национална агенция за приходите.

През последните 3 години Национална агенция за приходите е завършила 830 електронни проверки в страната, които са открили в допълнение над 57 млн. лв. дължими налози и осигуровки.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР