Над 1700 българи са записани в Националната листа за планов

...
Над 1700 българи са записани в Националната листа за планов
Коментари Харесай

Хиляди българи на опашка за болница

Над 1700 българи са записани в Националната листа за планов банкет, написа " Телеграф ". Близо три месеца лечебните заведения не поемат планувани пациенти, а само незабавни и неотложни случаи. От понеделник обаче приемът ще бъде обновен.

До това решение се стигна през вчерашния ден по време на работно заседание при премиера Бойко Борисов, в което участваха здравният министър проф. Костадин Ангелов и членове на Националния действен щаб.

„ Добрите индикатори, които имаме, ни разрешават още веднъж да стартират плановите интервенции.

Има толкоз доста хора, които чакат за тях. Сега при тези данни не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им “, разпореди министър председателят Бойко Борисов.

Здравният министър още през днешния ден би трябвало да издаде заповед за обновяване на плановия банкет и плановите интервенции.

По време на постоянния брифинг в Министерски съвет той разгласи, че всеки пациент, който би трябвало да бъде приет в болница, ще минава през антигенен тест, който ще се прави на място в съответната болница.

„ Ще пожелаваме негативен резултат от всеки жител, като тестването ще бъде гратис “, уточни министър Ангелов.

В листата за планов банкет са записани и пациенти, които би трябвало да бъдат подложени на оперативни процедури върху панкреас или черен дроб, тънки и дебели вътрешности, както и при хернии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР