Над 150 спортисти от цялата страна взеха участие в турнира

...
Над 150 спортисти от цялата страна взеха участие в турнира
Коментари Харесай

Турнирът в памет на Лилян Александров – последна последна проверка за батутистите ни преди ЕП



Над 150 спортисти от цялата страна взеха присъединяване в шампионата по скокове на батут в памет на треньора Лилян Александров, който се организира в Габрово.

Надпреварата беше и публично контролно за състезателите от националния тим, от което ще се дефинира състава за европейското състезание през юни в италианския град Римини.

„ Турнирът съответства с плануваното от нас контролно съревнование за националния тим. В него участваха над 150 спортисти във всички възрасти. Така дадохме опция на националните ни състезатели за покажат до къде са стигнали в подготовката си. Видяхме елитните ни състезатели в доста положително положение “, сподели особено за БНР старши-треньорът на националния тим Мариана Макулова и добави:



„ При дамите Христина Пенева е в доста добра форма. При мъжете Мариян Михалев сподели най-новата си композиция с четири тройни превъртания. Това е съчетанието, което ще играе на европейското състезание. При младежите доста добре се показаха Георги Бесарбовски, Калоян Петров, Мартин Димитров. Много положителни усещания остави състезателката при 13-14 – годишните Деница Маринова, която до скоро беше с нарушена подготовка. Радост Пеева също направи впечатляващо присъединяване. Окончателният състав на националния тим ще бъде избран при започване на май “



След 8 май състезателите от националния тим влизат на лагер до заминаването им за Италия. Подготовката ще се води централизирано, като спортистите ще бъдат разпределени в трите центъра – Стара Загора, Габрово и Русе.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР