Над 150 олимпийски медалисти присъстваха на церемонията по представянето на

...
Над 150 олимпийски медалисти присъстваха на церемонията по представянето на
Коментари Харесай

Книга събра 30 олимпийски шампиони в София

Над 150 олимпийски медалисти участваха на церемонията по представянето на книгата "България на Олимп " в хотел "Маринела " в София през днешния ден.
Изданието, което е близо 400 страници, разказва спортните герои на нацията от летните игри Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016.
На церемонията участваха президентът Георги Първанов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, ръководителят на БОК Стефка Костадинова и други публични лица. От всички живи олимпийски първенци на България церемонията почетоха 30.
Сред спортните митове, които пристигнаха бяха Боян Радев, Петър Киров, Валентин Йорданов, Армен Назарян, Нораир Нурикян, Иван Иванов, Петър Лесов, Екатерина Дафовска, Йорданка Благоева, Мария Гроздева, Йордан Йовчев, Красимир Дунев, Румяна Нейкова, гимнастички от двата ансамбъла на България по художествена гимнастика и доста други.

Автори на книгата са спортните публицисти Владимир Памуков и Тодор Шабански, както и доайенът на спортните фотографи Бончук Андонов. Всички олимпийски първенци и медалисти получиха книги.

Изданието е неповторимо с това, че показва пътя до медалите на всички наши олимпийски призьори, историите на първенците, богато илюстрирани с непубликувани до момента снимки, статистики и инфографики. Плюс куриозни, радостни, незнайни и странни истории за спортните герои на България.

Авторският екип е решил над половината от тиража да се даде безплатно на олимпийските федерации, БОК, медиите, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара действително ще се пусне стеснен тираж за ценители, като част от приходите ще се даде на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

фото Спортал
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР