Над 15 области и 40 общини у нас са на

...
Над 15 области и 40 общини у нас са на
Коментари Харесай

Тежка драма! 15 области без вода

Над 15 области и 40 общини у нас са на воден режим и имат недостиг на питейна вода. Това разгласи министърът на районното развиване Андрей Цеков. Той съобщи още, че е започнала проверка на събитията към градежа на автомагистрала „ Хемус ”. Резултатите ще станат ясни в края на август, предаде NOVA.

Цеков ревизира обстановката с водната рецесия в Търговищко и съответно в Омуртаг, който целогодишно е на режим. До 10-и август се очаквало проблемът да бъде решен от кмета на общината, в чиято отговорност е да пусне различно оборудване за водоснабдяване. Министърът поясни, че безводието у нас визира над 70 000 души от над 40 общини. Най-сериозен бил казусът в Северна България.
-->
Що се отнася до градежа на „ Хемус ”, то Регионалното министерство е почнало поредна инспекция на събитията към построяването на аутобана. „ Има работна група, която до края на лятото ще предложи решение по какъв начин ще се строи. Магистралата ще я има, само че тя стартира да се построява в прорез с всевъзможни правила на право и морал. Започна да се строи с черната кутия на инхауса ”, уточни Цеков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР