Над 120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40

...
Над 120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40
Коментари Харесай

Наши и американски ченгета разбиха голяма мрежа за наркотици

Над 120 000 таблетки, съдържащи разнообразни психотропни субстанции, и 40 кг кхат (вид растителен наркотик) откриха митнически чиновници в близо 200 пощенски колета.

Задържанията са осъществени в интервала от 7 до 17 юни в границите на профилирана интервенция против трафика на опиати посредством Darknet и колета Web Thunder, извършена от митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Териториална дирекция Митница София, взаимно с офиса на Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати (DEA) и под управлението на Софийска градска прокуратура.

В рамките на интервенцията митническите чиновници са направили голям брой оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които са засекли и са предотвратили изпращането към разнообразни дестинации в чужбина на 198 колета.

Установено е, че наличието на пратките - дребни количества таблетки или наркотични субстанции, е договаряно посредством Darknet платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани посредством елементарна услуга от България към получателите им - крайни клиенти в Съединени американски щати, Европа и Австралия.

Преустановена е активността на едно хранилище за подготовка на колета и на три разнообразни мрежи за трафик на психотропни субстанции посредством пощенски колета към Съединени американски щати, Западна Европа и Австралия. По случаите към този момент са формирани четири досъдебни производства, като следствените дейности не престават. Извършени са голям брой претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови пространства на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от типа на Трамадол, Оксикодон, Фентанил, Диазепам и други, съдържащи разнообразни психотропни веществата, както и 40 кг. кхат, като част от наркотичните субстанции са прихванати в пратки, а други са открити в депата, готови за експедиция.

Като обвинен е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични субстанции – закононарушение по чл.242, ал.2, пр.2 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от Народно събрание.

Работата по случаите продължава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР