Над 111 хиляди ученици от 7 и 10 клас се

...
Над 111 хиляди ученици от 7 и 10 клас се
Коментари Харесай

111 хиляди ученици от 7 и 10 клас се явяват на национално външно оценяване по български

Над 111 хиляди възпитаници от 7 и 10 клас се явяват на национално външно оценяване по български език и литература през днешния ден. 

В 7,50 ч. в Министерството на образованието и науката ще бъде изтеглен един от двата изпитни разновидността за седмокласниците. Националното външно оценяване на седмокласниците ще стартира в 9 часа, ще се организира в близо 1 700 учебни заведения и ще обхване съвсем 60 хиляди деца. 

За първи път през тази година ще бъдат тествани знанията и в 10 клас. Изпитът стартира час по-рано в хиляда учебни заведения за 52 хиляди възпитаници. 

Учениците ще се позволяват на изпитите с маски и против документ за идентичност. Изисква се всеки да носи със себе си транспарантен плик, в който да постави персоналните си движимости. В една залата ще работят не повече от 10 деца. Подготвени са и пространства за карантинирани възпитаници.

Изпитът в 7 клас е в две елементи и е с дълготрайност 150 минути. Десетокласниците ще имат 90 минути за работа.

Учениците ще могат да употребяват писалка с черно мастило, молив и гума. Те ще могат да изоставен изпитната залата и учебната постройка след първите 60 минути след началото на изпита, при положение, че са завършили и че са предали изпитната си работа.

В петък за седмокласниците и десетокласниците следва национално външно оценяване по математика. 

Срокът за оповестяването на резултатите от всички изпити  е 28 юни. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР