Над 1000 чистопородни животни ще бъдат показани на Десетия национален

...
Над 1000 чистопородни животни ще бъдат показани на Десетия национален
Коментари Харесай

Започва Националният събор на овцевъдите

Над 1000 чистопородни животни ще бъдат показани на Десетия народен събор на овцевъдите, който ще се организира от през днешния ден до неделя на 120 декара поляни до Петропавловския манастир край Лясковец. Съборът ще бъде открит в 11 часа от министъра на земеделието Иван Иванов.

Националният събор на овцевъдите разпространява овцевъдството и козевъдството у нас и предизвиква българите да върнат продуктите от овче и козе мляко на трапезата си.

"Ще бъдат показани чистопородни животни, които са под селекционен надзор, като акцентът ще бъде върху овцете и козите ", разясни Таня Минкова от организационния комитет на събора и добави, че за фермерите ще бъдат извършени обичайните състезания за ръчна стрижба на овце и ръчно доене. Ще има съревнование за най-тежък коч, ще бъде показано машинно доене на кози.

Сред акцентите в юбилейното издание на събора е кулинарната зона "В търсене на забравения усет ", уточни Тихомир Добрев от уредниците:

"Да наблегнем на потреблението на български артикули, български храни ".

Посетителите ще могат да опитат мяхово сирене по 5-вековна рецепта, артикули от магарешко мляко, ще има песенни състезания, занаятчийски работилници, занимания с деца.

Със свои делегации идват браншови организации от 15 страни, в това число от Министерството на земеделието на Саудитска Арабия, уточни Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация:

"От първо лице ще добият визия за нашите благоприятни условия в региона на отглеждането на животни ".

Съборът се провежда от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация с поддръжката на Министерството на земеделието и съдействието на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР