Над 100 000 семейства на деца, записани в първи и

...
Над 100 000 семейства на деца, записани в първи и
Коментари Харесай

Дадоха по 300 лв. на 100 000 семейства с деца в първи и осми клас

Над 100 000 фамилии на деца, записани в първи и осми клас на държавните или общински учебни заведения през образователната 2021/2022 година, получиха еднократна помощ от 300 лева, оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП). За първи път финансовата поддръжка се изплаща на всички родители на първокласници и осмокласници, кандидатствали за този тип подкрепяне, без значение от техните приходи.

Еднократната помощ е отпусната на 51 395 фамилии на първокласници за 52 478 деца и на 48 859 фамилии на осмокласници за 49 674 деца. Финансовата поддръжка дава опция всички родители да закупят без усложнения главните принадлежности, нужни за учениците.

Тя се получава в случай, че детето живее непрекъснато в страната и не е настанено за развъждане отвън фамилията. Предоставя се и за възпитаници, настанени в фамилии на родственици и близки и в приемни фамилии, както и на настойник/попечител.

Сумата се изплаща на два транша – първата половина след влизането в действие на заповедта за отпущането, а втората – при започване на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава учебно заведение, в случай че това е невероятно заради здравословното му положение.

Вече отпуснати средства подлежат на връщане, когато ученикът не продължи образованието си през втория образователен период или в случай че в границите на един месец е отсъствал повече от 5 образователни часа без уважителни аргументи.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР