Над 100 000 български международни шофьори са застрашени да останат

...
Над 100 000 български международни шофьори са застрашени да останат
Коментари Харесай

Тираджиите ще почиват на всеки три седмици

Над 100 000 български интернационалните водачи са застрашени да останат без работа. За това сигнализира Инициативен комитет от превозвачи. Директива на Европейска комисия, която скоро ще влезе в действие, планува българските водачи да се прибират от Европа у нас на всеки три седмици. На процедура камионите стопират да работят, а превозвачите не могат да извършват подписаните контракти за транспорт на артикули. Приеме ли се новата регулация, банкрутираме, а хиляди водачи остават без работа, съобщи Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

70 000 са българските камиони, които возят артикули в Европа, а 17 % от брутния вътрешен артикул на страната се образува точно от транспортния отрасъл у нас, показва Ангелов. По думите му огромните страни в Европа се опасяват, че българските, полските, унгарските и румънските камиони вземат дял от пазара им. За приемане на новата регулация най-вече упорствали от Германия и Франция.

От сектора упорстват българското държавно управление да се възползва от европредседателството и да сложи остро въпроса. Превозвачите обмислят и огромни митинги.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР