Над 10 хил. пакета ще бъдат раздадени на възрастни хора

...
Над 10 хил. пакета ще бъдат раздадени на възрастни хора
Коментари Харесай

Раздават 10 хил. пакета от Великден за всеки

Над 10 хиляди пакета ще бъдат раздадени на възрастни хора до края на акцията „ Великден за всеки “, заяви в изявление за БНР омбудсманът Мая Манолова. Тя уточни, че тази година раздаването на питателните пакети ще продължи до Гергьовден.

„ Сигурно ще станат и 20 хиляди ваучерите от дарените средства по сметката на акцията, която е оповестена на уеб страницата на омбудсмана и на БЧК. Продължава да работи и SMS-линията 1255. На този номер всеки българин може да подари 1 лев за трапезата на пенсионер в затруднено състояние “, акцентира Манолова.

Тя уточни, че акцията „ Великден за всеки “ се развива в десетки български общини. В 14 от тях върви и акцията „ Купи и показа “. В 44 магазина в тези общини хората могат да купят артикули, които да дарят за възрастни хора в сложна обстановка, изясни омбудсманът.

Вчера пък беше последният ден на обществената кухня в двора на столична черква „ Св. Св. Кирил и Методий “, където от Коледа до в този момент бяха ангажирани десетки доброволци. Манолова акцентира, че всичко в тази самодейност е било на доброволни начала:

„ Ако има и обществен запас, в случай че се намеси общината, страната, общественото министерство, могат да се създадат чудеса и доста хора да бъдат подкрепени. Има смисъл и капацитет в тази активност. Това е методът да подкрепим най-уязвимите в нашето общество. Ще се опитаме наесен да го създадем и в други градове “.

„ Трябва да подтикваме положителното. Трябва да му дадем опция да разцъфтява. Доброто се множи и това е освен преди Великден “, безапелационна е Манолова.

„ Важно е, когато плановете не престават. Важно е, когато отношението, добротата, чувствителността не се случват единствено преди празника. Кампанията „ Великден за всеки “ потвърди точно това “, сподели тя и добави:

„ За донорите това е една опция в навечерието на светлия празник да създадат нещо положително, да покажат, че са съпричастни, да покажем всички ние, че ще сме общество, че се поддържаме, че се обичаме, че разделянето, омразата, ожесточението, които се срещат в всекидневието, могат да бъдат загърбени и можем да изглеждаме и да имаме вяра като една общественост. Това е и християнството “.

Омбудсманът акцентира и значимостта на това какво демонстрираме на децата. Те би трябвало да се научат да вършат положително.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР