Над 10,5 млн. лева щети са нанесени за 2 месеца

...
Над 10,5 млн. лева щети са нанесени за 2 месеца
Коментари Харесай

До 8 г. затвор за кабелните пирати

Над 10,5 млн. лв. вреди са нанесени за 2 месеца на правоносителите Нова тв, бТВ и НВО от кабелни пирати, против които бе извършена огромна акция от ГДБОП и Европол. Това съобщи началникът на отдел " Компютърни закононарушение " в ГДБОП комисар Явор Колев на брифинг, излъчван на живо по Канал 3.

" Бяха конфискувани механически средства, посредством които тв сигнал се разпространяваше до потребителите в съответните градове. Операцията е по сигнали на правоносители, този бизнес нанася вреди на операторите, на страната и на задгранични правоносители ", сподели комисар Явор Колев. 

" Предмет на изземването са единствено устройства, които имат отношение към разпространяването на тв стратегии. Легалната активност на операторите по разпространяване на интернет, не е била наранена и не са били изземвани такива устройства ", посочи той.

Комисар Колев допусна, че спирането на подаването на интернет в някои от градовете - Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил, може би има за цел да настрои потребителите против органите. " Интернет има в градовете Сандански, Петрич, Бургас, Кърждали, в Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил се твърди, че интернет услугата е била спряна. Пак дублирам - не са конфискувани устройства, които имат отношение към обезпечаване на съгласуваност на потребителите ", уточни Явор Колев.

" Разбирам терзанията на жителите, останали без тв стратегии, само че поради събитието, че това е осъществено от оператори без авторски права, бе нужно да бъде прекъсната незаконната активност ", добави той.

По думите му при интервенцията нито един от шефовете на проверяваните оператори не е оказал подпомагане на проверяващите. " Присъстваха представители на ГДБОП и на Европол за противопоставяне на закононарушенията против интелектуална благосъстоятелност.

Има формирани досъдебни производства, конфискувани са доказателства, техника и документи, делата са по два текста - за данъчни, финансови закононарушения, а също и за закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност, ще бъдат повдигнати обвинявания против шефовете на тези сдружения ", разясни Явор Колев.

Законът планува присъди с отнемане от независимост до 5 и до 8 година по посочените текстове, напомни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР