Над 10 000 заявления за безвъзмездна финансова помощ на обща

...
Над 10 000 заявления за безвъзмездна финансова помощ на обща
Коментари Харесай

НАП досега е платила на фирмите 95 млн. лв. подкрепа с оборотен капитал

Над 10 000 заявки за безплатна финансова помощ на обща стойност 95 млн. лева са утвърдени и изплатени досега по програмата за поддръжка с оборотен капитал, управлявана от Националната организация за приходите (НАП).

Кандидатите, които оперират над 15 000 обекта в страната, измежду които заведения, обекти в търговски центрове вид мол, туроператори и турагенти и доста други, са получили в сряда по сметките си близо 15 млн. лева финансиране по втората фаза на програмата за компенсиране на финансовите последствия от противоепидемичните ограничения, наложени през март.

По тази скица търговците, наранени от противоепидемичните ограничения, наложени със заповеди на министъра на опазването на здравето, получават 20% или 10% от оборота си за съответните интервали на 2019 година или 2020 година, припомниха от данъчната организация.

Програмата ще продължи и в третата си фаза във връзка с бизнесите, наранени от последната заповед на министъра на опазването на здравето от 30.03.2021 година, с която се постановат ограничавания на избрани стопански браншове. Конкретните параметри на подпомагането се разискват взаимно от Национална агенция за приходите и Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " (ОПИК) и ще бъдат оповестени до седмица.

Оценката на плановите оферти продължава, като до края на седмицата ще бъдат утвърдени за подкрепяне още кандидатури, споделиха още от Национална агенция за приходите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР