Над 10 000 българи, живеещи и работещи във Великобритания, не

...
Над 10 000 българи, живеещи и работещи във Великобритания, не
Коментари Харесай

Великобритания гони над 10 000 българи без статут на уседналост

Над 10 000 българи, живеещи и работещи във Англия, не могат да потвърдят стаут на уседналост и ще би трябвало да изоставен страната.

Министерството на външните работи на Република България поставя старания за разрешаване на проблемите на българските жители във Англия, свързани с подаването на документи за придобиване на статут по Схемата за уседналост. В тази връзка непрекъснатият секретар на Министерство на външните работи Иван Кондов организира среща с посланика на Англия в България Роб Диксън, като сложи въпроси, свързани със усложненията, които изпитват българските жители в процеса на кандидатстване и придобиване на статут на уседналост, посредством който да запазят правата си за престояване на територията на страната, оповестиха от Министерството на външните работи, представени от БГНЕС.

Българската страна акцентира, че поради пандемията от ковид и ограничаващите ограничения, доста хора са се забавили с подаването на нужните документи. В тази връзка бе отправена молба към Англия за еластичност след 30 юни 2021 година, когато изтича срокът за кандидатстване по Схемата за уседналост, както и за ясни правила какво биха могли да създадат българските жители след тази дата.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Британското вътрешно министерство е отказало статут на уседн...

По информация на английската страна все още 301 000 български жители са подали заявки за придобиване на статут на уседналост – 264 000 от тях са утвърдени, а 10 104 са отхвърлени, заради неспособност да отговорят на условията за доказване на статут.

Министерство на външните работи и посолството ни в Лондон са в непрекъснат контакт с английските управляващи. Отправено е и питане към английската страна по отношение на информация за отхвърлените молби, тъй че при нужда да бъде оказано консулско подпомагане на нашите сънародници във Англия. По време на срещата българската страна още веднъж сложи и въпросът за по-високите цени на визите за избрани категории служащи.

Предвид късия оставащ период до 30 юни 2021 година за кандидатстване за статут по Схемата за уседналост, призоваваме българските жители да подават своите документи пред съответните английски управляващи.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР