Над 1 000 семейства от Видинска област ще получат еднократна

...
Над 1 000 семейства от Видинска област ще получат еднократна
Коментари Харесай

Над 1 000 семейства от Видинско ще получат помощ за ученици

Над 1 000 фамилии от Видинска област ще получат еднократна помощ за възпитаници в първи и осми клас. Това оповестиха от Регионалната дирекция " Социално подкрепяне ".

По 300 лв. ще получат 1 052 фамилии с първокласници и осмокласници от област Видин. 493 са фамилиите на първокласници, които са утвърдени да получат еднократната помощ, на пет фамилии е отказана и четири заявки са в развой на обработка, прецизират от Регионалната дирекция.

578 е общият брой на фамилиите в региона, които са подали заявление за еднократна помощ за осмокласници. От тях 559 са утвърдените, на четири е отказана помощ и 15 заявки са в развой на обработка.

Средствата се отпускат без значение от приходите на фамилията при изискване, че децата живеят непрекъснато в страната и не са настанени за развъждане отвън фамилията.

Помощта от 300 лева се изплаща на два транша - първата половина след влизане в действие на заповедта за разпределяне, а втората - при започване на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава постоянно учебно заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР