Буферен паркинг за тежкотоварни автомобили е изграден преди граничния контролно-пропускателен

...
Буферен паркинг за тежкотоварни автомобили е изграден преди граничния контролно-пропускателен
Коментари Харесай

Изградиха нов буферен паркинг преди „Дунав мост“ 2

Буферен паркинг за тежкотоварни коли е построен преди граничния контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “ 2 на границата с Румъния при Видин.

Той действа от няколко дни и провокира вълна от неодобрение измежду водачите . Други са на мнение, че паркингът е улеснение за водачите и значително взема решение казуса със скупчването на тежкотоварни коли, които трябваше да изчакват на пътното платно.
 Българска телеграфна агенция
" Винаги е по-добре, когато има къде водачът да спре на мира, да се наспи и изкъпе , в сравнение с самия път и да основава предпоставки за пътнотранспортни катастрофи ", сподели водачът Андриян Кръстев.

По мнението на Мирослав Марков, който е от Видин, за компаниите от града организацията не е комфортна, тъй като би трябвало да се чака на паркинга.

" Четири часа чакаш, с цел да влезеш в паркинга и настрана вътре се чака минимум по 15 часа и до момента в който преминеш границата - още два-три часа ", сподели водачът Петър Лазаров.

Не стига това, само че и паркингът е заплатен - 15 лева е за българи, за чужденци - 25 евро, като след 45-ия час става 50 евро, а за българите - 30 лева, сподели още той. 
 Българска телеграфна агенция
Отговорникът на паркинга Цветелин Петков изясни, че на всеки водач се дава пейджър. Когато му пристигна реда, пейджърът оповестява лидера, той се подрежда и излиза от паркинга.
 Българска телеграфна агенция
" Процедурата е лесна и обикновена, направена е по този начин, че да не могат да се изпреварват, да няма дразги сред водачите ", сподели още той. Ако някой лидер не желае да чака на паркинга, то той може да вземе предния номер и да изчака в града или на друго място . След като му пристигна редът, той идва тук, камионът преди него излиза и непосредствено се пуска без възнаграждение, сподели Петков. 

По думите му потенциалът на паркинга е 550 камиона. Създадени са положителни условия за престой - бани, тоалетни, безвъзмезден wi-fi, безвъзмезден ресторант, което е за удобството на всички водачи. Има човешки условия, които ги нямаше допреди няколко дни, тъй като стояха на пътя, сподели още отговорникът Цветелин Петков. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР