Началото на следващата седмица нов средиземноморски циклон ще окаже влияние

...
Началото на следващата седмица нов средиземноморски циклон ще окаже влияние
Коментари Харесай

Нова опасност на Балканите! Какво да очакваме у нас

Началото на идната седмица нов средиземноморски циклон ще окаже въздействие над Балканският полуостров, сочат данни на Meteo Balkans.

Очакваните превалявания по време на средиземноморският циклон на 3 и 4 април ще покачат доста равнищата и на подпочвените води, което ще ускори риска и от активизиране на свлачища и вероятни наводнения в Централна Сърбия и региона на република Сръбска (Босна и Херцеговина). Очакваните количества превалявания тук-там ще надминат 70-100л/кв.м. В Динарските планини моделите, предвиждат и забележителна снежна аргументация. 
-->
У нас времето в събота на 1 април ни готви ново захлаждане, дъжд, гръмотевици, а в понеделник - дори сняг. Според прогнозите на Европейския център за средносрочни прогнози в събота още веднъж ще се образува и забележителна валежна конюнктура над Централна и Източна България. Очакваме още веднъж гръмотевични стихии и градушки.

В понеделник, 3 април, към обед, през нашата страна ще премине следващия средиземноморски циклон. Облачността от югозапад бързо ще се усили и на доста места, изначало над западните и южни региони, а до края на деня над източните, ще стартират превалявания от дъжд, като по-значителни ще са процесите над Централна и Източна България, където се чака и гръмотевична активност. Над тези региони ще се образува и забележителна валежна конюнктура, а с понижението на температурите по високите западни полета и планински региони, дъждът ще се примесва със сняг.

Според Европейския център за средносрочни прогнози и GFS даже се чака и снежна завивка в Западна България. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР