Началото на пролетта определено е подходящият момент да свалим килограми,

...
Началото на пролетта определено е подходящият момент да свалим килограми,
Коментари Харесай

„Чети етикета”: Как да отслабнем здравословно

Началото на пролетта несъмнено е подобаващият миг да свалим килограми, които се натрупали през зимните месеци.

Правилата за здравословно намаляване

Има избрана граница от килограми, които можем да свалим на месец, с цел да не изпада тялото в потрес и да подлагаме на риск здравето си.

Здравословното събаряне на килограми за един месец зависи от килограмите, с които стартираме отслабването, посочи проф. Донка Байкова , диетолог. При намаляване от високостепенно затлъстяване може да се чака редукция от 10 кг. през първия месец. При по-ниска степен на затлъстяване – обикновено е 4 кг. да е спадът за първия месец. През идващите месеци организъмт взема ограничения за справяне със загубите, свалянето на килограмите се забавя – към 3 - 5 кг.

За намаляване е целесъобразно дневно да се одобряват към 1200 каларии. Трябва да създадем подобен диетичен режим, че той да бъде равнището на главната обмяна и да включим запасите си в интензивно изгаряне, изясни проф. Байкова.

Храненето би трябвало да е път пъти на ден – закуска, междинна закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря – постанова се да се храним толкоз постоянно, с цел да отговорим на биологичните ритми на организма. При дълго неприемане на храна първата хапка организмът я насочва към запаса – трупаме мазнини.

Нуждата от сладко може да се задоволява с черен шоколад и сухи плодове.

Забранени и позволени добавки и медикаменти за намаляване

На пазара има хранителни добавки за намаляване със неразрешени субстанции, предизвестяват от Българския фармацевтичен съюз. Най-често те се оферират онлайн.

Ние сме изпращали за разбори и в действителност тези данни са правилни, има хранителни добавки, продавани по интернет, които съдържат сибутрамин, а това е извънредно рисково за потребителите, разгласи проф. Илко Гетов , ръководител на Български фармацевтичен съюз.

Трябва да се внимава и с позволените медикаменти за размразяване на мазнини, не инцидентно множеството са с лекарско наставление. Те могат да навредят на хора с проблеми с черния дроб и бъбреците и по тази причина би трябвало да се одобряват под лекарско наблюдаване, изясняват експертите.

Вижте повече във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР