Началото на 2022-ра година бе белязана от скандала с депортацията

...
Началото на 2022-ра година бе белязана от скандала с депортацията
Коментари Харесай

Този път успешно: Новак Джокович пристигна в Австралия година след депортирането!

Началото на 2022-ра година бе белязана от абсурда с депортацията на Новак Джокович от Австралия, откакто тогавашният международен номер едно не бе позволен да влезе в страната поради отхвърли си да се имунизира. Днес обаче 21-кратният първенец от Шлема се завърна на австралийска земя, като първо ще вземе присъединяване в АТР 250 шампионата в Аделаида (1-8 януари), след което ще преследва своята 10-а купа на Аустрелиън Оупън (16-29 януари).

Припомняме, че по-рано тази година сърбинът бе получил " здравно изключение ", което трябваше да му разреши да се включи в Откритото състезание на Австралия, само че в последна сметка тогавашният министър на имиграцията Алекс Хоук взе окончателното решение белградчанинът да бъде депортиран под предлог, че " ще сътвори антиваксърски настроения измежду австралийското население ". Депортацията на Ноле автоматизирано означаваше лишаване на визата му за интервал от три години, само че това решение бе анулирано през ноември от новото държавно управление на Австралия.

Самият Джокович показа неведнъж, че е подготвен да се завърне в Австралия макар злополучните събития от януари, като се надява на топло посрещане от страна на австралийците. Днес той кацна на Зеления континент, което бе доказано от президента на Tennis Australia Крейг Тайли, както и от граничните управляващи.

" Радваме се да приветстваме Новак обратно в Австралия. Смятам, че той още веднъж ще бъде главният любимец за купата. Силно имам вяра, че почитателите ще го одобряват задушевно и няма да има отрицателни настроения по отношение на него ", сподели Тайли на конференция пред локални медии.

Novak Djokovic back in Australia.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР