Началникът на затвора и цялото управление бяха офицери от ДС.

...
Началникът на затвора и цялото управление бяха офицери от ДС.
Коментари Харесай

Писателят Николай Галев: Ако гражданите не свалят Кошлуков, гей парада ще го гледат много по БНТ

Началникът на пандиза и цялото ръководство бяха офицери от Държавна сигурност. Началникът на Държавна сигурност в пандиза предложи Емил Кошлуков за предварително освобождение през 88 година Интересно по какъв начин този шеф – полк. Димо Николов, е написал молба до Политбюро и до Тодор Живков, да бъде освободен Емил Кошлуков. Това сподели писателят Николай Галев, някогашен пандизчия за антикомунистическа активност пред Люба Кулезич по Евроком.
В това писмо се казвало, че Кошлуков е осъзнал своята неточност пред партията майка, че интензивно взе участие в мероприятията по случай 9-ти септември, че е взел интензивно присъединяване като рецитатор. Той стоеше до старшината, когато ни изкарваха принудително да слушаме рецитала. Другарите-комунисти разбираха какво е пропагандната машина. Майор Николай Милев ми сподели, че Димо Николов е писал до Живков за Кошлуков. Как по този начин на него му се разреши да стане отряден ръководител. Това е служба, която се дава на приближен човек на администрацията. Той можеше да се разхожда из целия корпус и да контактува с всички. Как стана библиотекар? За какви заслуги администрацията го награждаваше всеки месец?

След следващата ми гладна стачка и запалването на политзатворниците, бях свален в първи тежък салон. Бях в цялостна изолираност. Дневната ми дажба за храна бе 12 стотинки. След една година ме върнаха на работа в мебелния завод. Кошлуков го изпратиха да работи при мен. Той не искаше да си прави работата. Питах го и му споделих: „ Аз би трябвало да стана клеветник, че не си вършиш работата “. Предупредих го да внимава. Тогава старшината пристигна и сподели: „ Момче, това се прави да те провокират “. Ние знаехме по какъв начин се прави замяна в пандиза.

Подготвяше се основаването на съпротива. Всички, които подписаха декларация за съдействие, ги освободиха. Откачих, като разбрах, че Кошлуков повежда студентите. Кошлуков бе на едно посещаване с Дертлиев в Перник. Това джендърче ме предизвикваше. Ако желае, дано да ме съди. Жалко за българската нация, че тъкмо подобен вид като него дефинират по какъв начин да се развива Българска национална телевизия. Ако жителите не се вдигнат да го смъкват Кошлуков, следващата година гей парада ще го гледат неведнъж. И доста повее ще се приказва на турски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР