Началникът на украинската президентска канцелария Андрий Ермак призова ръководителите на

...
Началникът на украинската президентска канцелария Андрий Ермак призова ръководителите на
Коментари Харесай

Ермак призова водещите еврейски организации в САЩ да продължат да подкрепят Украйна

Началникът на украинската президентска канцелария Андрий Ермак прикани ръководителите на водещи американски еврейски организации да продължат да поддържат и да оказват помощ на Украйна, с цел да се форсира успеха над общия зложелател, предадоха Укринформ и Българска телеграфна агенция.

В рамките на работното посещаване в Съединени американски щати като част от украинската делегация, ръководена от Юлия Свириденко, вицепремиер и министър на стопанската система Ермак организира среща с водачите на водещи американски еврейски организации.

На срещата участваха ръководители, изпълнителни шефове и представители на Националната коалиция за поддръжка на евразийското еврейство, Лигата срещу поругаването, Американско-израелския комитет по публични въпроси, Американско-еврейския комитет, интернационалната еврейска неправителствена организация " Бней Брит " (Синовете на Завета), Еврейските федерации на Северна Америка, " ХИАС " и Световния еврейски конгрес за Съединени американски щати и Северна Америка.

Украинската страна беше показана от посланичката в Съединените щати Оксана Маркарова и двама от съветниците на началника на президентската канцелария.

Ермак благодари на американските еврейски организации за вярната им поддръжка за Украйна, която се бори против съветската експанзия, както и за филантропичната помощ, която дават на украинските жители. Шефът на канцеларията на президента означи приноса на американските еврейски организации в битката против съветската агитация и антисемитизма.

" Съдбите на нашите нации са исторически свързани. Те са свързани и през днешния ден. Народите на Израел и Украйна се борят еднообразно за правото си на битие. И за това да бъдат себе си ", акцентира той.

Ермак посочи, че оста на злото, в която влизат Русия и Иран, както и терористите от палестинското придвижване " Хамас ", работи по един и същи метод, убивайки деца и пленявайки цивилни, като употребява създадени в Иран дронове камикадзе за заличаване на енергийната инфраструктура, отбелязва Укринформ.

" Има нови провокации, пред които сме изправени, и всички знаем кой е най-заинтересован от започването на нови войни. Това са Иран, Русия и Северна Корея. Украинците знаят какво съставляват терористичните набези против цивилни. Виждаме, че в случай че агресорите в последна сметка не изгубят в Украйна, те ще продължат тази война другаде ", съобщи той.

Ермак прикани за по-нататъшна поддръжка и помощ за Украйна, с цел да се форсира успеха над общия зложелател.

" Победата на Украйна и унищожаването на военния капацитет на Русия ще значи заличаване на проектите на агресорите, понижаване на въздействието на терористите по света като цяло. Затова да помогнем на Украйна значи да защитим свободата и сигурността на всички хора на планетата ", посочи ръководителят.

По-рано Ермак организира диалог и с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, в който са били разисквани предпочитаните потребности на украинските отбранителни сили и въпросът за глобите против Русия, показва Укринформ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР