Началникът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев е оказал

...
Началникът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев е оказал
Коментари Харесай

Шефът на Трето РПУ притискал дознателка

Началникът на Трето районно управление (на МВР) в Пловдив Самуил Хаджиев е оказал напън върху подчинена дознателка за обиск в базата на украинския бизнесмен Вячеслав Бурма, без да са налице законови учредения. Това е едно от обвиняванията против полицейския началник, задържан преди дни при акцията на “Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи, съобщи Lupa.

Претърсването във компанията на задграничния предприемач е станало на 31 март т.г. Причината – подозрения, че Бурма, чийто бизнес е обвързван с машини за произвеждане на цигари, може да е предоставял съоръжение на противозаконни тютюневи заводи.

Забелязана е аналогия сред негова техника и откритата в незаконния завод в пловдивското село Желязно, разрушен през октомври м.г. Дали има сходна връзка, се чака да откри експертиза на огромна интернационална компания за цигари.

При интервенцията на полицията украинецът, който развива легална активност у нас от 2018 година, е арестуван, а след това освободен. Машините му са били сложени под защита.

“Хаджиев е склонил длъжностно лице за осъществяване на претършуване и изземване в базата, макар че прокуратурата е решила липса на данни за започване на това произвеждане ”, съобщи представителят на държавното обвиняване Иван Спиров преди правосъдното съвещание за мярката за неотклонение на шефа на Трето районно управление (на МВР). Той добави, че е имало категорично предписание на районния прокурор на Пловдив Чавдар Грошев да не се подхващат сходни стъпки в обекта.

На този стадий обвиняването, че Хаджиев е притиснал дознателката за непозволени дейности, остава най-същественото против него. Второто е, че е държал 50 патрона в автомобила си, като не е взел нужните ограничения за сигурност.

След траялото 8 часа съвещание в събота за мярката на полицейския началник окръжният съд не откри доказателства за третото обвиняване против Хаджиев – че дружно с сътрудника си от Трето районно управление (на МВР) Атанас Качаков са направили дейности по подготвяне да придобият 500 кг здравна марихуана.

Количествата се намирали в склад в асеновградското с. Болярци, нает от компания, притежаваща позволение за експорт на коноп за лечебни цели.

На 5 април т.г. Хаджиев отишъл там дружно с Качаков, твърди прокуратурата. “Били са с персоналните си коли и са употребили полицейска отцепка. Болярци не е в региона на Трето районно управление (на МВР), какво са правили там ”, съобщи обвинителят Спиров пред публицисти.

На делото по мярката за неотклонение на Хаджиев и Качаков и на двама други цивилни, което беше засекретено поради потреблението на СРС, в последна сметка станало ясно друго.

Полицейският шеф не е отишъл там, с цел да краде здравна марихуана.

“Той е получил оперативна информация, че във въпросния склад се намира голямо количество опиат. Информирал е шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Йордан Рогачев и са пристигнали на място да ревизират. Всичко е записано с документи ”, уточни юрист Димитър Марковски, който пази Самуил Хаджиев.

Разследващите настояват, че служителят на реда е направил закононарушението в съучастничество със Симеон Иванов, Даниел Димитров и Стилиян Георгиев, който сега се търси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР