Началникът на Трето районно в Пловдив Самуил Хаджиев и негов

...
Началникът на Трето районно в Пловдив Самуил Хаджиев и негов
Коментари Харесай

Трето РУ в Пловдив - 500 кг. дрога, отвличане и патрони

Началникът на Трето районно в Пловдив Самуил Хаджиев и негов зависещ ще бъдат изправени пред съда. Окръжната прокуратура към този момент им повдигна обвинения  и задържа техни съучастници за закононарушения, свързани с дрога, закононарушения срещу правораздаването и похищение. 

Това оповестява локалният уебсайт Марица.

Хаджиев и неговия зависещ са направили дейности по подготвяне да придобият към 500 кг марихуана, от обект на компания в село Болярци, която я създава и изнася за медицински цели. Двамата са се възползвали от служебното си състояние.

Самуил Хаджиев е упрекнат и за това, че на 31 март в Пловдив, е склонил длъжностно лице от проверяващите органи от Трето районно да наруши свое служебно обвързване по отношение на правораздаването.

Срещу началника на Трето районно е повдигнато обвиняване и за това, че на 19 май тази година в Кричим е държал в колата си 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел нужните ограничения за сигурност, планувани в закона. 

По същото досъдебно произвеждане като обвинени за похищение са привлечени полицейският чиновник от Трето районно А.К., както и Д.Д. и С.И., които не са униформени, за това, че в съучастничество са отвлекли 28-годишен мъж и е проявена особена свирепост към него. Според следствието, отвличането е обвързвано с опиати. 

Най-тежкото, планувано от закона наказване за обвинените А.К., Д.Д. и С.И., е това за похищение, което е  от 10 до 20 година отнемане от независимост или пожизнен затвор.  

Началникът на Трето районно пък може да лежи от 3 до 8 години в пандиза. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР