Началникът на Охранителна полиция в Пловдив Костадин Костов заяви на

...
Началникът на Охранителна полиция в Пловдив Костадин Костов заяви на
Коментари Харесай

МВР започва поетапно обучение на служителите за противодействие срещу неадекватните шофьори

Началникът на Охранителна полиция в Пловдив Костадин Костов съобщи на брифинг пред публицисти, че поради зачестилите случаи на водачи, които карат под въздействието на опиати и несъответстващото им държание на пътя, стартира образование на целия състав в цялата страна. Всички чиновници с оперативни функционалности от идната седмица поетапно ще се включат в тези образования, на които ще им бъде разяснено по какъв начин да реагират в сходни обстановки. Те също по този начин ще имат теоретична и практическа подготовка за приложимост на физическа мощ, помощни средства и ленти с шипове на пътя.
Прочетете още
„ Напоследък все по-често се постанова потреблението на физическа мощ и механически средства от страна на полицейските чиновници, във връзка със зачестилите случаи на неспиране при опит за полицейска инспекция в цялата страна. Знаем за случаите в Бургас, в Сливен и други.

В тази връзка, управлението на министерството, в лицето на основният секретар на Министерство на вътрешните работи, изготви документално предписание, съгласно което стартира засилено образование на целия състав със полицейско пълномощие, във връзка с: теоретична подготовка за прекъсване на водачи на МПС, осъществяване на инспекции, приложимост на физическа мощ и помощни средства”, съобщи Костов.

„ От началото на идната седмица започваме и поетапно практическо образование на всички служители на реда с полицейски пълномощия в пловдивската дирекция, в това лице и от оперативния състав, от чиновници на тактическото звено на специфични дейности във връзка с за на практика дейности за прекъсване на МПС за инспекция, осъществяване на самата инспекция, и по нужда превозване на лицата, които са били вътре в моторното транспортно средство”, добави още началникът на пловдивската Охранителна полиция.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР