Началникът на канцеларията за Косово и Метохия към сръбското правителство

...
Началникът на канцеларията за Косово и Метохия към сръбското правителство
Коментари Харесай

Сърбия: Косово блокира преговорите

Началникът на канцеларията за Косово и Метохия към сръбското държавно управление Петър Петкович упрекна управляващите в Косово , че отхвърлят да договарят с формалния Белград в продължение на шест месеца, заяви РТС.

" Вместо да се самозаблуждава, би било най-добре Прищина да се върне на масата за договаряния в Брюксел и да спре да отхвърля да договаря със сръбската делегация, което продължава през последните шест месеца ", сподели в изказване Петър Петкович.
 Ново напрежение сред Косово и Сърбия
Ново напрежение сред Косово и Сърбия

Задържан е и сръбски деятел

Той акцентира, че Белград е " твърдо и недвусмислено " надъхан за нормализиране на връзките, както и за намиране на компромисно решение, до момента в който управляващите на непризнатото Косово освен не вървят на разговор, само че и непрестанно нарушават към този момент постигнатите съглашения, обвинявайки Белград за това.

Специалният представител на Европейски Съюз за Западните Балкани Мирослав Лайчак, дружно със заместник-помощник-държавен секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Габриел Ескобар, дойдоха на тридневно посещаване в Косово.

Очакват се договаряния с локалните управляващи и водачите на политически партии. След това Лайчак и Ескобар ще посетят Белград, където ще се срещнат със сръбския президент Александър Вучич.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР