Началникът на главния щаб на Военноморските сили (ВМС) на Гърция

...
Началникът на главния щаб на Военноморските сили (ВМС) на Гърция
Коментари Харесай

Командирът на ВМС обсъди с гръцкия си колега ситуацията в региона на Черно море

Началникът на основния щаб на Военноморските сили (ВМС) на Гърция вицеадмирал Стилиянос Петракис беше посещаване във Варна на 16, 17 и 18 ноември 2022 година

Той беше посрещнат с тържествена гала пред постройката на Адмиралтейството от командира на българските Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов.

По време на диалозите в Командването на Военноморските сили вицеадмирал Петракис беше осведомен с задачата, дилемите, състава и плановете за развиване на българските Военноморски сили. Двамата адмирали означиха обичайно положителното съдействие сред Военноморските сили на двете прилежащи страни и набелязаха мероприятия за бъдещи взаимни учения и планове по партньорски стратегии, оповестиха от Военноморски сили на Република България.

Петракис и Михайлов разискаха също настоящата обстановка в района на Черно море, както и значимостта на съдействието сред военноморските сили на страните членки на НАТО, за опазване на сигурността и обезпечаване на сигурността на корабоплаването.

Вицеадмирал Петракис посети и ВВМУ,,Н. Й. Вапцаров ", където бе осведомен организацията на образователния развой, плановете за развиване на морското обучение в България и актуалните тренажори и симулатори, на които се образоват курсантите и студентите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР