Началникът на генералния щаб на Украйна генерал Валерий Залужний потвърди,

...
Началникът на генералния щаб на Украйна генерал Валерий Залужний потвърди,
Коментари Харесай

Киев потвърди, че украинските сили се изтеглят от стратегическия град Мариинка

Началникът на генералния щаб на Украйна военачалник Валерий Залужний удостовери, че украинските войски значително са се изтеглили от стратегическия град Мариинка в Донецка област.

Новината идва, откакто в понеделник съветският министър на защитата Сергей Шойгу заяви сподели на телевизионна среща с президента Владимир Путин , че съветските сили са завладяли стратегическия дребен град.

Мариинка е ситуирана на към 30 км югозападно от регионалния град Донецк, който е следен от Русия. Според английското разузнаване съветските военни се стремят да го завладяват, с цел да напреднат още по на запад и да защитят по-добре Донецк.

Първоначално украинският боен представител сподели, че " не е правилно да се приказва за завладяване на Мариинка " и означи, че силите на Киев се намират в административните граници на града.

По-късно обаче Залужний сподели пред публицисти, че се приготвят нови отбранителни линии отвън градчето, което е полуразрушено и изоставено от жителите си.

“Ние пазим всеки метър от нашата земя. Но когато на това тясно парченце противников снаряди стартират да копаят, то става доста рисково, а животът на нашите бойци е по-голям ", сподели главнокомандващият.

Той добави, че по тази причина, откакто Мариинка са удържали града съвсем две години и украинските сили към момента са в северната й част, са подготвили отбранителна линия отвън нея.

Залужний сподели още, че съветските сили могат да съумеят да завладяват Авдиевка , северно от Донецк, за " два до три месеца ". Генералът добави, че защитата на града ще продължи, колкото е допустимо по-дълго.

Украинската войска предприе контраатака през лятото, само че тя не съумя да реализира огромни триумфи и сега най-ожесточените боеве се водят по фронтовете в Източна и Южна Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР