Началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили призна днес,

...
Началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили призна днес,
Коментари Харесай

Украйна призна, че нейни сили са ударили руските бази в Крим

Началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили призна през днешния ден, че Киев е виновен за поредицата удари, нанесени през август, против съветски бази на анексирания Кримски полуостров, в това число за серията от гърмежи във военновъздушната база " Саки ". Той съобщи, че сходен вид интервенции ще продължат, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

В публикация, написана дружно с депутата и първи заместник-председател на комисията по защита във Върховната Рада Михайло Забродски, началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили Валерий Залужни споделя, че ударите са били осъществени с ракети, само че не дава повече детайлности.

" Става дума за поредност от сполучливи ракетни удари против кримските авиобази на съперника, на първо място против летище " Саки ", написа в публикацията, оповестена от държавната осведомителна организация Укринформ.

В началото на август това съветско летище в Крим беше разтърсено от детонации, лишили живота на един човек и ранили още петима, при което бяха унищожени муниции за съветската военна авиация. По-късно Украйна заяви, че в авиобазата са били унищожени 9 самолета на съперника.

Досега Украйна единствено намекваше за присъединяване си в този удар в Крим. Високопоставен чиновник, изискал да остане неизвестен, сподели пред Ройтерс, че гърмежите във военновъздушната база " Саки " са дело на украински саботьори. Киев до момента не беше поел публично отговорност и за различен удар - от 16 август, против склад с муниции в Джанкой, в северната част на Крим, за който съветските управляващи хвърлиха виновността върху диверсанти.

" Задачата на украинските въоръжени сили през 2023 година " е да продължат да " придвижват бойните дейности " към Кримския полуостров, където Русия е разположила " обилни военни подразделения " за своята инвазия, добави Залужни.

Началникът на украинския общоприет щаб, който рядко приказва пред медиите, прикани Запада да изпрати на Украйна още оръжия с огромен обхват. Радиусът на деяние на съветските крилати ракети доближава 2000 км, а на украинските не надвишава 100 км, посочи Залужни.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР