Президентът на Република Сръбска Милорад Додик планира да повдигне въпроса

...
Президентът на Република Сръбска Милорад Додик планира да повдигне въпроса
Коментари Харесай

Додик обяви началото на процес на отделяне на Република Сръбска от Босна и Херцеговина

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик възнамерява да повдигне въпроса за отделянето от Босна и Херцеговина на съвещание на държавното управление на републиката на 23 май. Додик разгласи решението си в изявление за RTRS, предава " Фокус ".

" Ние избираме мирна разлъка и ще предложим това на следващия ден на съвещанието на държавното управление за Сребреница. Ще създадем оферта на федералната страна ", е коментирал Додик.

На 22 март ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разгласи, че Европейският съюз (ЕС) ще стартира договаряния за присъединение на Босна и Херцеговина. Той акцентира, че следва работа за развиването на страната и в интерес на хората.

Преди това на 12 март Европейската комисия (ЕК) разгласи, че е предложила на Европейския съвет да стартира договаряния с Босна и Херцеговина за присъединение към съюза.

Беше маркирано, че страната също по този начин е подхванала ограничения за възстановяване на правосъдната система и прокуратурата, битката с корупцията, проведената престъпност и тероризма, както и възстановяване на ръководството на миграцията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР