Наблюдава се пълен разнобой в това коя партия с кого

...
Наблюдава се пълен разнобой в това коя партия с кого
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Президентското управление играе по два сюжета: по отношение на ПП – "аз ви създадох, но аз ще ви унищожа", а относно БСП – "вие ме създадохте, но аз ще ви унищожа"

Наблюдава се " цялостен разнобой " в това коя партия с кого би управлявала, какво би предложила и по каква управническа формула и това е най-голямата заплаха - до урните да отидат най-твърдите ядра, което неизбежно усилва радикалния избор и прави още по-трудно съставянето на държавно управление.

Това мнение изрази пред БНР Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ".
 
" При ниска изборна интензивност както националистическите партии, по този начин и тези, които са по-радикални – техният глас стартира да тежи доста повече, а крайни послания стартират за получават доста по-голяма тежест, измествайки други, доста по-принципни разлики.
 
В обстановка на извънредно огромна обществена изнервеност, на неустойчивост, в която витаят разнообразни публични страхове, е доста елементарно една обстановка да се преекспонира и да се трансформира във фактор ".
 
По сюжетите с силата и войната като радикални разграничителни линии довчерашните съдружници имат разнообразни позиции, което в допълнение обърква хората, означи социологът.
 
" В едно партиите са съдружници, в друго са на коренно разнообразни позиции. Това не способства за основаване на ясна линия, по която хората да дефинират своя избор ".
 
Избирателите на Политическа партия и на Българска социалистическа партия доста ясно разчитат в дейностите на служебния кабинет ясна предизборна акция и ясни послания, ориентирани и към двете партии, уточни в разбора си Боряна Димитрова, като се базира на социологически наблюдения и данни.
 
Служебният кабинет има задача да сътвори баланс и успокояване, а виждаме противоположното – постанова се визия за по-дългосрочно ръководство, счита тя.
 
" Служебният кабинет се държи не като временен кабинет, а като деен участник в предизборната акция, което към този момент е на ръба на конституционните пълномощия и задава най-малкото чувството, че се готви да остане по-дълго на власт ".

Според Димитрова президентското ръководство играе по два сюжета: във връзка с Политическа партия – " аз ви сътворих, само че аз ще ви унищожа ", а по отношение на Българска социалистическа партия – " вие ме създадохте, само че аз ще ви унищожа ".
 
Като огромната въпросителна за политическата ни система се обрисува това " дали волно или несъзнателно България няма да върви към ерозиране на партийно-политическата система и усилване на президентските пълномощия ", акцентира Боряна Димитрова. Тя назова това сериозен урок за партиите.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР